La Llicència de campus inclou accés a programes de formació virtual (Esri Training), de manera gratuïta i il·limitada durant el període de vigència de la llicència campus, així com també formació presencial o no presencial sota demanda, a realitzar per l'equip tècnic d'ESRI Espanya. La formació virtual s'ha de sol·licitar a títol personal a través del formulari de sol·licitud del LIGIT, i la formació presencial o no presencial serà consultada i definida a través de la Comissió d'usuaris d'ESRI de la UAB, en funció de les necessitats de la comunitat.

La sol·licitud d'accés als cursos recau sobre l'administrador del compte, en aquest cas la direcció del LIGIT. Actualment el sistema d'accés als cursos és lliure, no cal sol·licitar ni disposar de codis específics d'accés. La única condició és vincular el compte d'usuari d'ESRI a l'organització UAB per tal d'assignar el permís d'accés a la plataforma de Training d'ESRI. Per tal d'organitzar i coordinar la sol·licitud de cursos, l'usuari interessat en accedir haurà de sol·licitar l'accés a la plataforma, i posteriorment podrà realitzar tots els cursos inclosos amb la llicència de Campus. Suggerim proporcionar la informació dels cursos disponibles a tota la comunitat universitària per part de cada responsable d'unitat o docent facilitant el vincle de consulta del catàleg de cursos.

ESRI Training Catalog
Catàleg de cursos de la Llicència Anual a ESRI Training

L'accés a la plataforma de formació és realitza a través d'un compte global d'ESRI (ESRI Global Account) que l'usuari ja ha de disposar o es pot generar al moment. Si l'interessat ja en disposa de compte, una vegada consulti el catàleg de cursos haurà de sol·licitar a l'administrador de l'organització UAB, el LIGIT, la vinculació del seu compte a la organització, i així posteriorment podrà accedir a tots els cursos inclosos (sobretot Web Courses de curta durada). Si no es disposa de compte d'ESRI, llavors podeu sol·licitar l'accés a la plataforma de formació i des del LIGIT us farem arribar una invitació per tal de crear un nou compte.

A continuació us descrivim quin és el procediment a seguir per poder accedir a la plataforma de formació virtual d'ESRI:

Sol·licitud d'accés a Training amb Compte personal d'ESRI actiu:

0
Si es disposa de compte personal d'ESRI, l'interessat pot sol·licitar l'accés directament des de My Esri.
 
1
Una vegada hagi accedit al seu compte, haurà d'anar a la Pestanya 'My Organizations' i comprovar si el seu compte està vinculat a la UAB (En cas negatiu, indicarà que el seu compte no està vinculat a cap organització).
 
training
 
Llavors ha de dirigir-se a 'Request Permissions' (Solicitar Permisos) i omplir el formulari tal i com s'indica en la següent imatge:
 
- Organització: Universidad Autonoma de Barcelona
- Departament: indicar el nom del vostre Departament/Unitat/Facultat
- Permisos: Acceder a E-Learning (NIU) - introduir el vostre número de NIU.
 
training
2
L'Administrador de la llicència rebrà la petició de permís i procedirà a assignar l'accés a la plataforma Training (Per accedir a la plataforma l'administrador comprovarà que existeix vinculació entre l'interessat i la UAB abans d'acceptar la petició). Posteriorment l'usuari rebrà una invitació per vincular el seu compte a la organització i assignar el permís d'accés a Training.
 
training3
 
3
Una vegada acceptat, l'usuari rebrà un correu electrònic de confirmació, i ja podrà accedir al catàleg de cursos i gestionar lliurament les inscripcions en els cursos i activitats disponibles (no bloquejats).
 

training2
Tipologia de cursos al catàleg: gratuïts, organització, bloquejats i de pagament

 
 

Sol·licitud d'accés a Training sense Compte personal d'ESRI:

0
Els responsables d'unitats docent, de recerca, tècnica o administrativa (o una persona a títol individual) informa al seu equip o estudiants de l'existència del catàleg de cursos virtuals.
 
1
Les persones interessades consulten els programes virtuals actius del catàleg de cursos de la Llicència Anual.
 

ESRI Training CatalogCatàleg de cursos de la Llicència Anual a ESRI Training
2
El responsable de la unitat o la persona interessada contactarà amb el LIGIT a través del formulari de sol·licitud o bé per correu electrònic a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. per tal de comunicar l'interès d'accedir a la plataforma Training d'ESRI. Haurà de comunicar la direcció de correu electrònic sobre la qual es vulgui crear el compte i vincular-lo a la organització UAB. Per accedir a la plataforma es demanarà que sigui una adreça de correu institucional amb domini uab.cat o e-campus.uab.cat.
 
En cas de tractar-se d'una petició per a un grup important de persones, el responsable de la unitat o docent facilitarà totes les adreces de correu electrònic del conjunt de persones interessades.
 
3
L'Administrador de la llicència enviarà una invitació via correu electrònic per a vincular el compte personal d'ESRI a l'organització UAB, i assignarà el permís per poder accedir a la plataforma Training i realitzar les propostes de formació virtual disponibles.
 
4
La persona interessada rebrà un correu electrònic d'invitació, i llavors haurà d'acceptar la mateixa, fent servir el seu compte personal d'ESRI en cas de disposar, o bé creant-ne un de nou en cas de no disposar. Aquesta vinculació es farà a través de la plataforma My Esri.
 
5
Una vegada completada la vinculació, la persona podrà consultar el catàleg de cursos i inscriure's en aquells cursos disponibles al compte d'organització de la UAB. Podreu identificar els cursos per què es marcaran com a no bloquejats. block
 

Accés a Formació UAB

El LIGIT ha arribat a un acord amb la Unitat de Formació de la UAB per incloure cursos d'introducció a la tecnologia ESRI, plataforma ArcGIS, orientat al personal UAB (PA, PIF i PAS) en la línia d'altres cursos que es realitzen per programari amb llicència de Campus (Microsoft Office, etc.).

A partir del segon trimestre de 2016, trimestralment es programen noves edicions, inicialment dels cursos d'introducció a les aplicacions d'escriptori (ArcGIS Desktop) i plataforma al núvol (ArcGIS Online) i en el futur d'altres opcions en funció de la demanda. La consulta de la informació i inscripció s'ha de realitzar a través de la intranet de la UAB, només personal, anant a l'apartat Àmbit laboral > Formació > Oferta formativa vigent > Consultar la programació i sol·licitar un curs). Si teniu dubtes sobre el contingut del curs, podeu fer-nos arribar qualsevol consulta a l'equip tècnic del LIGIT.

Cursos del programa de formació personal UAB:

 SIG ArcGIS Desktop

CODI 8586 Sistema d'informació Geogràfica ArcGIS Desktop, 20 hores, presencial

 
 SIG ArcGIS Online

CODI 8585 Sistema d'Informació Geogràfica plataforma online d'ArcGIS, 16 hores, semipresencial

 


Vista del catàleg de formació del personal UAB amb els cursos de SIG

Accés a Formació LIGIT

A banda de la formació vinculada directament a la Llicència de Campus de la UAB, el LIGIT ofereix un programa de formació continuada en SIG i seminaris / tallers en TIG, a un preu molt reduït (tarifa interna) per a la comunitat UAB. A continuació us mostren el conjunt d'accions formatives a les que podeu accedir:

Cursos del programa de formació continuada:

 SIG ArcGIS
Curs d'Curs d'Usuari d'ArcGIS 10.x (ArcView), 20 hores, 25 edicions  
Curs d'Administració de Geobases de Dades amb ArcGIS 9.x/10 (ArcInfo), 25 hores, 6 edicions  
Curs d'Usuari avançat d'ArcGIS 9.x/10 (ArcInfo) - Anàlisi Espacial, 25 hores, 9 edicions  
Introducció a la Programació SIG a ArcGIS 10.x amb a Python, 30 hores, 7 edicions  
Curs ArcGIS Pro, la nova generació d'aplicacions SIG Desktop, 20 hores, 2 edicions  

Seminaris i Tallers :

 Noves eines SIG per al tractament de la Geoinformació; Plataformes SIG al núvol
(S45) ArcGIS online: plataformes SIG al núvol, 16 hores, 2 edicions  
(S6) ArcGIS Maps for Office, geolocalitza la teva gestió, 4 hores, 2 edicions
 

Es facilitarà informació puntual de qualsevol novetat sobre formació vinculada a la llicència. Podeu fer arribar qualsevol consulta o suggeriment a través del formulari de consulta.